GYAKORI KÉRDÉSEK - ÉS A VÁLASZOK

 

 

Mi a különbség a hagyományos halogén és a xenonlámpák (HID) között?

A hagyományos halogén égõkben a fényt egy izzószál hozza létre. A HID lámpákban a fényt egy elektormos ív hozza létre, melynek sokkal nagyobb a fényereje és a színhõmérséklete.

Az egész fényszórót ki kell cserélni ha xenonlámpát szeretnék?

Nem szükséges kicserélni a fényszórót, csupán a xenon "izzót" kell a hagyományos halogén helyére szerelni és az elektronikát elhelyezni a motortérben, majd megfelelően csatlakoztatni az autó elektromos rendszeréhez.

Bármilyen gépkocsiba, motorkerékpárba beszerelhető utólagosan a xenonlámpa?

Ha a járműben halogén izzó van, akkor ez valószínüleg teljesen szabványos, tehát kompatibilis a KDG és JSM ugyancsak hasonló szabványú izzóival, így bármilyen nehézség nélkül beszerelhetõ.

Nem károsítja a lámpatestet vagy a foncsort a xenonlámpa működés közben?

A hagyományos halogén izzó 55 wattjával szemben a xenonizzó csupán 35 wattot vesz fel, így a hõmérséklete is alacsonyabb mint a halogén izzónak, ezért semmiféle károsodást nem okoz.

(Ellentétben a megnövelt teljesítményû 80-100W-os halogén izzókkal, melyek sok hátrányuk mellett szabálytalanok is, és a HID xenon izzó fényerejének csupán töredékét teljesítik.)

Mit jelent a Kelvin szám?

A Kelvin szám az izzó színét jellemzi. A sárgás halogén 3000K körüli, a tiszta fehér H.I.D. Xenon 4300K, a jégkék 6000K. Ahogy növekszik a Kelvin szám, úgy kékül az izzó fénye.

Erősebb a nagyobb Kelvin számú izzó?

Nem. A legerősebb fénye a 4300K-es izzüknak van, ettől felfelé haladva az izzók fényereje csökken.

Melyikkel látok a legjobban?

A 4300K-es izzóval, mivel ez áll legközelebb a napfény színéhez, így az emberi szem ebben a tartományban a leg érzékenyebb.

Milyen izzó ajánlott?

Mi a 4300K-es izzót ajánljuk, valamint a jégkék 6000K-est. Ettől magasabb Kelvinszámú izzót is beszerzünk rendelésre, de biztonsági szempontból maximum 6000K-es izzót ajánlunk.

Miért nem jó a magasabb Kelvinszámú izzó?

A magasabb kelvinszámú izzó színhőmérséklete torzitja a színérzékelést, valamint az emberi szem nem elég érzékeny ezen a tartományon. A vizes aszfalt kékes árnyalata is jelentősen elnyeli az erős kék fényt.

Bonyolult művelet a beszerelés?

A beszerelés az égõ cseréjét jelenti, valamint a gyujtóelektronika elhelyezését a motortérben. Különleges szaktudást nem igényel, de némi gyakorlatot igen.

Mindenképpen javasoljuk a hozzáértővel, autóvillamossági szakemberrel történő installálást! A Beszerelés semmiféle visszafordíthatatlan beavatkozást nem igényel, a KDG és JSM beszerelő szett a gépkocsi eredeti csatlakozóira épül. A szettek nem eredményezik a garancia elveszítését!

Mennyi idõt vesz igénybe a beszerelés?

Autótípustól függõen egy-másfél órát.

Hol végzik el a beszerelést?

A beszerelést bármely autovillamossági műhely, vagy márkaszervíz végezheti. A garancia természetesen a beszerelésre is vonatkozik, amennyiben az általunk ajánlott szervízben végezteti el a beszerelést.

Nem vakítja el a szembejövõt?

Helyes fényszóróbeállításnál nem vakít jobban, mint egy gyári xenonlámpa.

Hogyan mûködik?

A hatalmas fényáramot egy elektromos ív adja a xenongázzal és egyéb fémsókkal töltött kvarcüveg gömbben. A xenonizzóban nincs izzószál.

Nem meríti le az akkumulátort ha álló motornál bekapcsolva hagyjuk a xenonlámpát?

Nem. Mivel kb. 60%-kal kevesebb energiát fogyaszt mint a halogén izzó, ezért jóval tovább használhatjuk álló motornál az akkumulátor lemerülésének veszélye nélkül.

Nem ég ki hamar az égõ?

A xenonégõ élettartama a halogén izzóénak többszöröse, ami általában kiszolgálja a gépkocsi teljes élettartamát, amit egy tulajdonosnál tölt. A gyártó 2000 üzemórát ígér, míg egy átlagos halogén izzó élettartama 400 üzemóra.

Milyen hamar éri el a xenonlámpa maximális fényerejét?

Kb. 5 másodperc után a teljes fényerõ 90%-a áll rendelkezésre, kb. egy perc után eléri teljes fényerejét.

Milyen feszültséggel mûködik?

Az elektronika a begyújtásnál kb. 25.000 V feszültséget hoz létre, majd az áramerõsséget csökkentve kb. 85V körül stabilizálja azt.

Miért kék bekapcsoláskor a xenon fénye?

A bekapcsolás után az égõ kvarcüveg gömbjében található fémsók elpárolgásáig bocsájt ki erõsen kék fényt. Néhány másodperc után ezek elpárolognak, és az izzó fénye kifehéredik.

Mit tartalmaz a készlet?

A megfelelõ foglalatú égõket, az elektronikát, rögztõelemek, kábelek, csavarok, beszerelési útmutató, garanciajegy. Mindent ami a beszereléshez szükséges.

A viszgán elfogadják az átalakított lámpát?

Magyarországi jogszabály nincs az utólagos xenonlámpákra. Törvényileg csak a manuális fényszórómagasság állítás kötelező. Termékeinken megtalálható az "E" jelölés, mely garantálja hogy minden EU-s szabványnak megfelel a készülék.

Tekintettel a magyarországi szabályozatlan háttérre, ajánljuk, hogy a jármű műszaki vizsgára történő felkészítése során cseréljék vissza halogén izzóra a xenont. Természetesen ehhez sem kiszerelni nem kell az elektronikákat, sem átalakítani nem kell semmit, csupán néhány percet vesz igénybe az izzók cseréje.

Visszafordítható az átalakítás?

Az eredeti halogén izzó néhány perc alatt visszahelyezhető.

Áttehetem a szettet a következő autómba?

Természetesen igen. Ha nem egyezik az izzó foglalata, csupán azt kell megvásárolni.

Miért különbözőek a xenon szettek árai?

Mint akár a szórakoztató elektronikában, a xenon világítástechnikában is különböző megoldások fordulnak elő. Ha Ön maximális élettartamot, fényerőt, megbízhatóságot szeretne, válassza a legfejlettebb technikával készült általunk forgalmazott Xenon beépítő szettet.

Gondoljon nyugalmára, kényelmére, biztonságára , megbízhatósága és garanciája által a pénztárcájára!

Nem elég a "prémium" halogén?

A magas árú prémium (növelt fénykibocsájtású, csökkentett élettartamú) halogének is csak töredékét teljesítik a valódi xenon rendszereknek.

Ha néhány év alatt jópár prémium halogén izzót cserél, akár még többet is költhet világítására, mint egy xenon szettel, mely mindenképp magasabb minőséget képvisel, mind biztonságban, mind megjelenésben.

Xenon izzó néhány ezer forintért - Igaz lehet?

A xenon feliratú izzószálas izzók csupán halogén és xenon gázt tartalmaznak. Fényük minimálisan, nem észrevehetően erősebb a csak halogén gázt tartalmazó izzókénál.

A valódi xenon izzó arról kapta nevét, hogy leginkább xenon gázt tartalmaz, de emellett számtalan fémhalogént, nemesfémet és egyéb ritka és mesterségesen előállított anyagot - izzószálat azonban nem! A valódi xenon izzó fénykibocsájtó tere "üres"! Ezért rendelkezik magas rázkódás, ütés, hő ellenállással.

A xenonizzóként megnevezett izzószálas halogén izzók kékre festésével érik el a fehérebb fényt, ami így azonban fényrő-csökkenést okoz. A valódi H.I.D. xenon izzó természetesen semmilyen színezést nem tartalmaz.

Lehet Bi-xenon fényszóróm?

Ha Önnek H4 foglalatú halogén izzója van, tökéletes megoldást találhat a valódi bi-xenon átalakításra. A KDG szabadalmaztatott EMAS rendszere garantálja a meghibásodás nélküli működést.

KDG?

A KDG az egyiklegfejlettebb xenon izzó és szett gyártója a világon. A General Motors hivatalos beszállítójaként számos nemzetközi szabványnak eleget téve tervezi, készíti termékeit, melyekre egyedülálló garanciát vállal!

JSM?

A JSM egy nagyon megbízható, kedvező árfekvésű xenon szett gyáró, cégünk hivatalos importőr, így termékeire garanciát vállalunk!

Mi a különbség az olcsóbb és a drágább xenonszettek között?

Mint minden elektronikai termékben a készülék élettartamát, minőségét a beépített alkatrészek határozzák meg. Ahogy egy TV készüléknél, úgy egy xenonlámpa szettnél is különböznek a beépített alkatrészek.

Az általunk forgalmazott márkák mind kiváló minőségűek, és ezek közül is kiemelkedik a KDG Blue Xion széria, mely prémium alkatrészekből, csatlakozókból épül fel. (Gyári csatlakozók, stb.)

Mi a különbség az egybeépített/integrált gyujtó egységet tartalmazó szettek, és a különálló gyujtóegységet tartalmazó készletek között?

Müködési szempontból nincs különbség. Zsúfolt motortér esetén a két küönálló egységet tartalmazó készlet kisebb mérete miatt könnyebben beépíthető, valamint a garancia lejárta után esetleges hiba esetén nem kell az egész elektronikát cserélni.

Külön izzóval van megoldva a távolsági és tompított világításom. Megoldható a bi-xenon rendszer?

Ha a távolsági fényt is xenonra szeretné váltani, két szettre van szükség. Ebben az esetben ajánljuk a fénykürt átkötését a ködlámpára, mivel a xenonnak néhány másodpercre van szüksége, hogy elérje teljes fényerejét

Ködlámpába is tehetek xenont?

Igen, ugyanúgy, mint a tompított vagy távolsági fényszóróba.

A gépkocsim kompjútere figyeli, hogy kiégett-e az izzó. Nem okoz problémát a kisebb áramfelvétel?

Nem. Legtöbb esetben a felvett 35W elegendő az 55W helyett, de ha nem, kiegészítő egységet tudunk biztosítani.

 

 

***

Köszönjük hogy xenonlámpa után érdeklődve meglátogatta oldalunkat! Kérjük tekintse át kínálatunkat, menüpontjainkat! Reméljük megtalálja az Önnek megfelelő HID xenon szettet a legjobb minőségben. Garantáltan elégedett lesz az autotechnika egyik legfontosabb biztonsági fejlesztésével, mely egyedi megjelenést és kiemelkedő látási komfortot nyújt. Termékeink jóval nagyobb fényerőt biztosítanak mint pl. a 100w -os halogén izzók vagy egyéb prémium izzószálas termékek. Élettartamuk akár tízszerese is lehet a növelt fénykibocsájtású halogéneknek, melyek fénykibocsájtása csak töredéke a valódi HID xenon rendszereknek. Válassza a minőségi xenont! KDG - a kifogástalan minőség. KDG a General Motors hivatalos beszállítója. Az Ön érdekében vásároljon hivatalos márkaképviselettől, hivatalos viszonteladótól! KDG - JSM xenonlámpa szettek.

| Kapcsolat | ©2004 - 2007 H&H Deal Hungary Kft. * Autótechnika online - Xenonlámpa online